Skip to main content
Soalan Lazim
Hubungi Kami
Aduan & Maklum Balas
Peta Laman

Program Professional Character And Competency Building (ProCCB)

Ditulis pada 27 September 2022


Program ProCCB telah diadakan pada 22 hingga 24 Ogos 2022 di Kem Kongkoi, Jelebu, Negeri Sembilan. Program ini diadakan bersempena dengan Sesi Libat Urus AKEPT dan Unit Latihan Universiti Awam (SLUA) yang dianjurkan oleh AKEPT dengan kolaborasi bersama Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM).

Program ini telah dirasmikan oleh YBhg. Lt. Jen. Datuk Hasagaya bin Abdullah, Naib Canselor UPNM pada 22 Ogos 2022 dan Majlis Penutup telah disempurnakan oleh Puan Fazielah binti Mohamad, Pendaftar UPNM pada 24 Ogos 2022. Selain itu, kehadiran YBhg. Dato' Prof. Dr. Nasrudin bin Mohammed, Pengarah AKEPT semasa Aktiviti Kelangsungan Hidup pada 23 Ogos 2022 telah memberi semangat kepada semua peserta program untuk menyiapkan tugasan masing-masing.

ProCCB kali ini telah dihadiri oleh 40 orang peserta daripada pelbagai universiti awam dan agensi di bawah Kementerian Pengajian Tinggi. Terima kasih kepada semua fasilitator, sekretariat dan peserta yang telah menjayakan ProCCB ini. Tahniah, anda semua sememangnya hebat!